А ви який шоколад любите найбільше?
Якщо шоколад горить - це підробка чи ні? Горіння шоколаду - це ознака поганої якості чи фейк?
У мережі набирає перегляди відео, де жінка відкриває пачку шоколаду Російський 70%, відламує шматок і за допомогою сірників підпалює. При нагріванні шоколад повинен плавитися, замість цього він починає горіти відразу.
Подібні ролики є й з шоколадом "Рошен", але там він трохи плавиться та накапує на тарілочку, але теж горить.
Читайте еще на Радар24: Раз в неделю КАЖДЫЙ житель будет получать от государства деньги просто так…
То горіння шоколаду - це є фейк?
Поки будуть підробки продуктів харчування і ... жартівники, - горіти буде все! Є відеоролики, де підпалюють сир, рис та інше ...
То це все правда чи фейк?
Насамперед - шоколад горить будь-який!Але справжній шоколад спочатку плавиться, та тільки потім починає горіти.
Але якщо загоряння виникає відразу, то швидше за все, замість тертого какао виробник застосовує какао-порошок. Це формулювання означає, що можна використовувати макуху, який залишається після того, як з какао-бобів вже вичавили все масло. Такий інгредієнт дуже поганої якості.
Какао-масло можуть замінювати рослинними жирами або гідрожирами, а так само підмішувати в шоколад соєві і білкові продукти.
Найпростіший спосіб перевірити шоколад на якість - подивитися термін зберігання. У справжнього він буде від 6 до 8 місяців. Якщо дати зберігання перевищують рік, то він напханий консервантами і антиокислювачами.
Нам важливо ж не те, що він горить чи ні.
Так не перевіряють якість шоколаду, та й взагалі продуктів.Дивимося маркування. Якщо на першому місці в складі какао терте або масло, то це натуральний шоколад.
У молочному шоколаді міститься від 21% до 35% какао. Це пов'язано з тим, що в його входять такі компоненти, як цукор, сухе молоко і смакові добавки (горіхи, сухофрукти, сушені ягоди). Відповідно, на частку кожного компонента доводиться менша кількість відсотків, а вміст какао знижується.
Але якщо на першому місці стоять рослинні жири, то природно це не шоколад.
Так що вірити вуличним експериментів не варто. Краще перевіряти у достовірних джерел.
Що тут говорити, якщо навіть Бельгійський шоколад горить.
Тут і до параної можна дорости.
Читайте еще на Радар24: Опубликована карта опаснейших стран для туристов
А ви який шоколад любите найбільше?
Шоколад - це улюблені ласощі не тільки дітей, а й дорослих, так як цей продукт володіє відмінними смаковими якостями, покращує настрій і інтелектуальні здібності людей, а також виробляє «гормон щастя» - серотонін. Багато людей задаються питанням про те, чи горить шоколад. Щоб точно відповісти на поставлене запитання, потрібно спочатку вивчити склад натурального чорного шоколаду.Як відрізнити справжній шоколад від підробки?
З чого складається шоколад?
Перш за все, необхідно відзначити, що такий продукт більше ніж на 50% складається з масла, що відрізняється горючістю. З цього можна зрозуміти, чому горить шоколад, який складається з тертих какао-бобів і какао-масел.
Крім цього в складі чорного шоколаду містяться хімічні речовини:
- сірка;
- фосфор;
- калій;
- магній;
- залізо і мідь.
- Какао-масло складається з таких елементів:
- теоброміну;
- дубильних і ароматичних речовин;
- антиоксидантів;
- кофеїну;
- насичених жирних кислот.
Чи горить справжній шоколад?
В інтернеті набирає популярність відео, в якому жінка відкриває пачку чорного шоколаду і підпалює його сірниками. Нагріваючись, шоколад повинен спочатку плавитися, а замість цього у відеоролику видно, як продукт починає горіти.Шоколад Росія горить.
Виникає питання: чи повинен горіти справжній шоколад ?. Якщо ласощі починає горіти, то це вказує на підміну тертого какао, замість якого виробник додав какао-порошок. Цей продукт являє собою макуха, що залишається після віджимання какао-бобів, повністю позбавлених масла. Він відрізняється низькою якістю. Якщо на обгортці вироби написано, що для його приготування використали не терте какао, а порошок, то перед вами підробка.Замість какао-масел виробники нерідко використовують рослинні жири, білкові і соєві добавки. Щоб перевірити справжність продукту і дізнатися, чи горить натуральний шоколад, потрібно подивитися на термін зберігання. Натуральний продукт зберігається не більше 6-8 місяців.
Читайте еще: Люди, увидевшие что-то или кого-то впервые в своей жизни (16 ФОТО)
За якими критеріями можна визначити справжність продукту?
За складом стане відомо, шоколад горить або плавиться. Серед основних ознак справжності солодкого вироби слід виділити:продукт повинен виготовлятися тільки з какао-масел і тертих какао-бобів (ніяких порошків і білкових добавок);
термін придатності не більше 6-8 місяців;
справжній шоколадний продукт в роті повинен танути і не розмазується по руках;
справжнє виріб кондитерського мистецтва має блискучу і гладку поверхню;
ламаючи плитку, ви повинні почути звук у вигляді хрускоту.
Як повинен горіти натуральний шоколад?
Крім масла какао під час приготування шоколадного виробу виробник використовує кокосове, пальмове і вершкове масла. Щоб зрозуміти, чи повинен горіти шоколад, якщо його підпалити, слід детально розібрати склад кондитерського продукту. Отже, розглядаємо перші інгредієнти - какао і протерту шкірку бобу. Вони не горючі, але є вологовбираючими. Їх просочують цукром і жирами, які утворюють тверду основу.В ідеалі чорний шоколад повинен при нагріванні плавитися, а його плинність визначають за двома чинниками:
кількість цукру і жирів;
склад жирів, від якого залежить ступінь плавлення масляної маси.
Відомо, що будь-які масла і жири при підвищенні температурного режиму легко плавляться і розтікаються. Якщо ж у складі шоколадного виробу не спостерігається надлишок олії, то плитка шоколаду горить при досягненні найближчого до вогню шару. В цьому випадку протопленій матеріал потрапляє на місце вигорілого і починає самостійно горіти, як в свічці горить парафін. Незалежно від того, який шоколад горить, на самому початку справжній продукт повинен розплавитися і тільки потім спалахнути. Це обумовлено тим, що в складі кондитерського виробу крім масла присутній цукор, який просто так від сірника неможливо запалити. Для горіння масло какао має нагрітися і розплавитися.
Темперування шоколаду.
Відповідаючи на питання про те, чи горить чорний шоколад, необхідно згадати про такий процес, як темперування або кристалізація. Як відомо, у кожного речовини є власна температура плавлення і горіння, а що стосується якісного натурального шоколаду, то він плавиться при температурі 45-50 ° С. Навіщо це робиться?Розплавлений шоколад.
Кристалізація какао-масла необхідна для того, щоб створити стабільні кристали різних розмірів. Для цього шоколадний продукт плавлять і охолоджують до певної температури. Темперований шоколад використовується для виготовлення справжніх кондитерських шедеврів. Він має приголомшливий зовнішній вигляд і відмінні смакові якості. В результаті нагрівання і охолоджування виходить глянсовий, твердий і крихкий шоколад, який прийнято називати справжнім. Виходячи з того, що багато речовин при температурі 50 градусів починають горіти, відповідь на питання «чи горить гіркий шоколад?» Очевидний.Читайте еще: 10 невероятных явлений, происходящих рядом с нами на Земле
Темперування використовується для таких цілей:
- щоб на поверхні шоколадного продукту не утворювалися білі смуги і наліт;
- для прискорення процесу застигання шоколадної маси при створенні кондитерських виробів;
- для того щоб надати виробу привабливості і чіткої форми.
Немає коментарів:
Дописати коментар