Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

суботу, 31 березня 2018 р.

Якщо шоколад горить - це означає його погану якість? Горіння шоколаду - фейк?

А ви який шоколад любите найбільше?


Якщо шоколад горить - це підробка чи ні? Горіння шоколаду - це ознака поганої якості чи фейк?



У мережі набирає перегляди відео, де жінка відкриває пачку шоколаду Російський 70%, відламує шматок і за допомогою сірників підпалює. При нагріванні шоколад повинен плавитися, замість цього він починає горіти відразу.
Подібні ролики є й з шоколадом "Рошен", але там він трохи плавиться та накапує на тарілочку, але теж горить.

Читайте еще на Радар24: Раз в неделю КАЖДЫЙ житель будет получать от государства деньги просто так…

То горіння шоколаду - це є фейк?


Поки будуть підробки продуктів харчування і ... жартівники, - горіти буде все! Є відеоролики, де підпалюють сир, рис та інше ...

То це все правда чи фейк?
Насамперед - шоколад горить будь-який!

Але справжній шоколад спочатку плавиться, та тільки потім починає горіти.

Але якщо загоряння виникає відразу, то швидше за все, замість тертого какао виробник застосовує какао-порошок. Це формулювання означає, що можна використовувати макуху, який залишається після того, як з какао-бобів вже вичавили все масло. Такий інгредієнт дуже поганої якості.
Какао-масло можуть замінювати рослинними жирами або гідрожирами, а так само підмішувати в шоколад соєві і білкові продукти.
Найпростіший спосіб перевірити шоколад на якість - подивитися термін зберігання. У справжнього він буде від 6 до 8 місяців. Якщо дати зберігання перевищують рік, то він напханий консервантами і антиокислювачами.

Нам важливо ж не те, що він горить чи ні.

Так не перевіряють якість шоколаду, та й взагалі продуктів.
Дивимося маркування. Якщо на першому місці в складі какао терте або масло, то це натуральний шоколад.
У молочному шоколаді міститься від 21% до 35% какао. Це пов'язано з тим, що в його входять такі компоненти, як цукор, сухе молоко і смакові добавки (горіхи, сухофрукти, сушені ягоди). Відповідно, на частку кожного компонента доводиться менша кількість відсотків, а вміст какао знижується.
Але якщо на першому місці стоять рослинні жири, то природно це не шоколад.
Так що вірити вуличним експериментів не варто. Краще перевіряти у достовірних джерел.
Що тут говорити, якщо навіть Бельгійський шоколад горить.
Тут і до параної можна дорости.

Читайте еще на Радар24: Опубликована карта опаснейших стран для туристов

А ви який шоколад любите найбільше?

Шоколад - це улюблені ласощі не тільки дітей, а й дорослих, так як цей продукт володіє відмінними смаковими якостями, покращує настрій і інтелектуальні здібності людей, а також виробляє «гормон щастя» - серотонін. Багато людей задаються питанням про те, чи горить шоколад. Щоб точно відповісти на поставлене запитання, потрібно спочатку вивчити склад натурального чорного шоколаду.

Як відрізнити справжній шоколад від підробки?


З чого складається шоколад?
Перш за все, необхідно відзначити, що такий продукт більше ніж на 50% складається з масла, що відрізняється горючістю. З цього можна зрозуміти, чому горить шоколад, який складається з тертих какао-бобів і какао-масел.

Крім цього в складі чорного шоколаду містяться хімічні речовини:
  • сірка;
  • фосфор;
  • калій;
  • магній;
  • залізо і мідь.
  • Какао-масло складається з таких елементів:
  • теоброміну;
  • дубильних і ароматичних речовин;
  • антиоксидантів;
  • кофеїну;
  • насичених жирних кислот.








Чи горить справжній шоколад?

В інтернеті набирає популярність відео, в якому жінка відкриває пачку чорного шоколаду і підпалює його сірниками. Нагріваючись, шоколад повинен спочатку плавитися, а замість цього у відеоролику видно, як продукт починає горіти.

Шоколад Росія горить.

Виникає питання: чи повинен горіти справжній шоколад ?. Якщо ласощі починає горіти, то це вказує на підміну тертого какао, замість якого виробник додав какао-порошок. Цей продукт являє собою макуха, що залишається після віджимання какао-бобів, повністю позбавлених масла. Він відрізняється низькою якістю. Якщо на обгортці вироби написано, що для його приготування використали не терте какао, а порошок, то перед вами підробка.
Замість какао-масел виробники нерідко використовують рослинні жири, білкові і соєві добавки. Щоб перевірити справжність продукту і дізнатися, чи горить натуральний шоколад, потрібно подивитися на термін зберігання. Натуральний продукт зберігається не більше 6-8 місяців.

Читайте еще: Люди, увидевшие что-то или кого-то впервые в своей жизни (16 ФОТО)

За якими критеріями можна визначити справжність продукту?

За складом стане відомо, шоколад горить або плавиться. Серед основних ознак справжності солодкого вироби слід виділити:
продукт повинен виготовлятися тільки з какао-масел і тертих какао-бобів (ніяких порошків і білкових добавок);
термін придатності не більше 6-8 місяців;
справжній шоколадний продукт в роті повинен танути і не розмазується по руках;
справжнє виріб кондитерського мистецтва має блискучу і гладку поверхню;
ламаючи плитку, ви повинні почути звук у вигляді хрускоту.

Як повинен горіти натуральний шоколад?

Крім масла какао під час приготування шоколадного виробу виробник використовує кокосове, пальмове і вершкове масла. Щоб зрозуміти, чи повинен горіти шоколад, якщо його підпалити, слід детально розібрати склад кондитерського продукту. Отже, розглядаємо перші інгредієнти - какао і протерту шкірку бобу. Вони не горючі, але є вологовбираючими. Їх просочують цукром і жирами, які утворюють тверду основу.

В ідеалі чорний шоколад повинен при нагріванні плавитися, а його плинність визначають за двома чинниками:
кількість цукру і жирів;
склад жирів, від якого залежить ступінь плавлення масляної маси.
Відомо, що будь-які масла і жири при підвищенні температурного режиму легко плавляться і розтікаються. Якщо ж у складі шоколадного виробу не спостерігається надлишок олії, то плитка шоколаду горить при досягненні найближчого до вогню шару. В цьому випадку протопленій матеріал потрапляє на місце вигорілого і починає самостійно горіти, як в свічці горить парафін. Незалежно від того, який шоколад горить, на самому початку справжній продукт повинен розплавитися і тільки потім спалахнути. Це обумовлено тим, що в складі кондитерського виробу крім масла присутній цукор, який просто так від сірника неможливо запалити. Для горіння масло какао має нагрітися і розплавитися.

Темперування шоколаду.

Відповідаючи на питання про те, чи горить чорний шоколад, необхідно згадати про такий процес, як темперування або кристалізація. Як відомо, у кожного речовини є власна температура плавлення і горіння, а що стосується якісного натурального шоколаду, то він плавиться при температурі 45-50 ° С. Навіщо це робиться?


Розплавлений шоколад.

Кристалізація какао-масла необхідна для того, щоб створити стабільні кристали різних розмірів. Для цього шоколадний продукт плавлять і охолоджують до певної температури. Темперований шоколад використовується для виготовлення справжніх кондитерських шедеврів. Він має приголомшливий зовнішній вигляд і відмінні смакові якості. В результаті нагрівання і охолоджування виходить глянсовий, твердий і крихкий шоколад, який прийнято називати справжнім. Виходячи з того, що багато речовин при температурі 50 градусів починають горіти, відповідь на питання «чи горить гіркий шоколад?» Очевидний.

Читайте еще: 10 невероятных явлений, происходящих рядом с нами на Земле

Темперування використовується для таких цілей:

  • щоб на поверхні шоколадного продукту не утворювалися білі смуги і наліт;
  • для прискорення процесу застигання шоколадної маси при створенні кондитерських виробів;
  • для того щоб надати виробу привабливості і чіткої форми.


Перевірити, чи горить шоколад, можна в домашніх умовах, але при цьому важливо враховувати правила пожежної безпеки та проводити експеримент подалі від легкозаймистих предметів. Якщо продукт загорівся відразу, то перед вами підробка.



Немає коментарів:

Дописати коментар