Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

неділя, 4 лютого 2018 р.

Шахраї придумали нову схему з відбирання нерухомості

Юристи звертають увагу - в нашій країні почастішали випадки захоплення будинків і ділянок землі. Не захищені від захоплення навіть юридично вірні угоди.



Схема кардинально відрізняється від відомих випадків шахрайства, для здійснення злочинних планів рейдери готові чекати кілька років. Свій старт афери беруть в 2006 році, в той час відзначалася велика активність на ринку нерухомості, землю купували гектарами за копійки. Земельні наділи оформлялися на громадян у шлюбі.

Після розлучення, земельну ділянку залишався у володінні одного чоловіка, який продавав його в період з 2009 по 2013 рр. Земельні ділянки продавалися здебільшого по 6-30 соток. Багато покупців побудували на цих ділянках будинку.


Читать еще: Поки нам недоступний Марс, ласкаво просимо в Кривбас!


А ось активізувалися шахраї лише зараз. Починаючи з 2017 року на власників землі почали масово надходити судові позови від подружжя в розлученні, з вимогою повернення земельних ділянок. Допомога шахраям надають досвідчені адвокати. І судові рішення виносяться на користь аферистів.

За словами аналітика компанії SV Development С. Костецький, вже є прецеденти. У 2017 році жителі с.Березівка ​​на Київщині відстоювали свої будинки в одному з районних судів Києва. І кількість таких випадків стає все більше. Під удар шахраїв потрапили жителі Бородянського району - 30 січень буде розглядатися аналогічну справу.




Проблема ускладнена тим, що власникам відшкодують вартість землі, але за зведені будинки і ремонт в них повернути кошти не вийти. Додатково до всього, в договорі прописана вартість нерухомості в національній валюті, а вона на сьогодні різко знецінилася, а компенсувати можна лише суму, прописану в документі.

Як запевняють експерти, здійснити аферу без допомоги судів дуже складно. Під приціл шахраїв потрапляє здебільшого дорога нерухомість.

"Схеми аферистів відносяться в основному до дорогої нерухомості. Юридичні особи також страждають від шахраїв, так як сьогодні захистити права компанії досить складно. Варто сказати, що епідемії рейдерських захоплень не відзначається", - роз'яснив експерт з нерухомості Ю.Піта.

Найчастіше здійснити рейдерське план простіше в малих населених пунктах, де "домовитися" в суді легше, переконані юристи. На підтвердження того, що аферисти працюють в парі з продажними співробітниками Феміди, свідчить факт, що законно відібрати майно по закінченні 5 років неможливо. Аферисти спираються на право спільної власності громадян в шлюбі, але судові справи такого роду мають термін позовної давності.

"Досить підозріло, що майно в повному розмірі віддано було одному чоловікові. Адже за законом таке можливо, якщо майно купувалося за особисті гроші чоловіка. Термін давності у судовій справі при розділі майна - 3 роки після розлучення", - підкреслив юрист Д.Гутгарц.

Щоб уберегти себе від рейдерів, при придбанні будинку або земельної ділянки необхідно переглянути історію відчужень, вимагати у продавця документи, що підтверджують його сімейний стан, вимагати посвідчення нотаріусом згоди другого з подружжя на здійснення угоди.

Не зайвим буде звернення до кваліфікованих юристів за допомогою, які мають доступ до даних по об'єкту нерухомості у відповідному реєстрі. Адвокат може відправити запит до реєстру судових рішень по конкретному об'єкту нерухомості.

"У разі рейдерського захоплення власникам необхідно негайно вимагати накладення арешту на ділянку землі і на будинок. Ці тимчасові заходи убезпечать законних власників від відчуження нерухомості на користь 3-х осіб", - підвів підсумок юрист І.Бенько.

Читайте ще: Про наркоманів та наркоманію у Кривому Розі - шляхи подолання.


Залиште собі на пам'ять або поділіться з іншими в соцмережах прочитане:

Немає коментарів:

Дописати коментар