Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

неділя, 26 листопада 2017 р.

Нові афери від Инстаграм-шахраїв та основні кроки до особистої безпеки у Інтернеті

Соціальною мережею Instagram почав ширитися новий вид шахрайства.




Читать еще: Правила, которые помогут обезопасить себя во время интернет-шопинга

Злодії працюють наступним чином – у стрічці новин з’являються рекламні повідомлення, в котрих зазначається, що кожен громадянин України може отримати 3 800 грн. «Підтверджують» таку можливість коментарі фейкових акаунтів, де пишеться, що користувачі гроші отримали.




Користувача, що перейшов за рекламним посиланням, просять зареєструватися і після цього, нібито, можна отримати гроші, продавши частину свого інтернет-трафіку.

Під час реєстрації в користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про електронний гаманець.

Поліція та банки закликають інстаграм-користувачів не переходити за сумнівними посиланнями, не реєструватися на невідомих сайтах та не передавати шахраям персональні дані.

Читайте еще: Apple хоронит PC и уверена, что наши дети и знать не будут, что такое компьютер.

Та й взагалі у Інтернеті треба бути дуже уважними:


  • Ніде не реєструйте той номер телефону, який прив'язаний до вашого рахунку в банку. Взагалі такий номер повинен бути лише для банку - про нього не повинні знати навіть знайомі та друзі. Це перший крок.
  • Банки ніколи не питають у вас у СМС-ках чи по E-mail секретний номер на зворотній стороні вашої банковської картки та інші приватні дані стосовно вашого рахунка чи картки.
  • Ніде ніколи не залишайте номери ваших карток, тим більш не передавайте його іншим людям.
  • Майте окремі адреси пошти E-mail для особистого спілкування, та окремо для масових реєстрацій на сайтах та у соцмережах - найкращі на даний момент це gmail.com та ukr.net.
  • Коли стосується ваших грошей та сплат у Інтернеті - будьте максимально уважними. Шахраї навколо та завжди хочуть у вас поцупити ваші гроші.



Читайте еще: Женский автомобиль года 2017: названы победители



Немає коментарів:

Дописати коментар