Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

четвер, 15 лютого 2018 р.

Кардіолог каже, що ви 100% п'єте воду не в той час! Ось коли треба

Останнім часом прийнято думати, ніби всім нам потрібно якомога більше пити води. Насправді, будь-який лікар вам скаже, що досить максимум 2-3 літрів води в день, в залежності від клімату, в якому ви живете, інтенсивності ваших фізичних навантажень протягом дня, і ваших «габаритів» (ваги). Все інше тільки створює зайве навантаження на нирки.
Але менш як 2 літри води, не рахуючи чай, каву, перші страви суп та борщ - таке життя небезпечне для людини.



Якщо ви не п'єте воду, то рано чи пізно зіткнетеся з симптомами зневоднення - головним болем, втомою, неуважністю уваги. Хронічне зневоднення може призвести до порушення водно-сольового балансу, запорів і камінню в нирках. Але головне навіть не те, скільки пити води, а то, в який час це робити. Тому питний режим так важливий.

Читайте еще на Радар24: Мифы и реальность правильного питания

Ось краще для цього час, з точки зору кардіологів:

1. Вода після пробудження
Випивайте 2 перших склянки води відразу після пробудження - це допоможе «запустити» буквально всі внутрішні органи.

2. Вода до їжі
Один стакан води бажано завжди випивати за 30 хвилин до їди. Це допоможе прискорити метаболізм і поліпшити роботу травних органів в цілому.

3. Вода під час / після їжі
Міф про те, що не можна пити під час їжі і / або відразу після неї не має ніяких наукових підстав. Навпаки, вашому організму потрібна вода, щоб перетравлювати і засвоювати їжу. Вона покращує транспортування їжі через стравохід до шлунку, допомагає перетравлювати великі шматки їжі, полегшує ферментам і кислотам доступ до їжі. Пийте, коли хочете.






4. Вода перед прийомом ванни
Випивайте 1 стакан води перед тим, як приймати ванну. Це допоможе вам отримати задоволення і знизити артеріальний тиск.

5. Вода перед сном
Один стакан води прямо перед сном дозволяє не тільки міцніше спати, а й знижує навантаження на серце. Якщо завести собі таку звичку на кожен день, ризик серцевого нападу уві сні знизиться на 95%. До речі, ще один плюс такої звички - можливість запобігти судоми в ногах ночами.

6. Вода для настрою
Якщо на душі погано - пийте воду. А якщо серйозно, то торішнє дослідження Університету штату Коннектикут підтвердило, що адекватне споживання рідини призводить до поліпшення настрою. Дослідники перевіряли не тільки вплив води, але також тренувань і кофеїну, враховували такі змінні як хвороби, що приймаються ліки, алкоголь та сімейна медична історія.

Саме дослідження проводилося на жінках, тому щоб мінімізувати можливі перешкоди для мінливого гормонального фону, учасниці брали оральні контрацептиви. В результаті було виявлено, що вода більше підвищує настрій, ніж кава і тренування, допомагає знизити рівень стресу, депресії і сплутаність свідомості. На жаль, дослідження не враховувало психологічних особливостей цих жінок, проте, воно є статистично значущим і дозволяє зробити висновок, що випити склянку води - ніколи не завадить.

7. Вода під час тренувань
Обов'язково пийте воду під час тренувань! Якщо цього не робити, то ефективність тренування знижується вдвічі, адже організм не заповнює втрачену при потовиділенні рідина. Не варто забувати, що в м'язах, як і в усьому організмі, міститься величезна кількість рідини. А що пити під час тренування? Пити краще всього саме чисту питну воду або воду мінеральну. Прислухайтеся до свого організму. Він підкаже, коли пити воду під час тренування. Але не слід пити багато безпосередньо перед тренуванням. Якщо шлунок повний, слід почекати півгодини і тільки потім приступати до виконання вправ.

Що краще пити під час тренування в тренажерному залі? При інтенсивних заняттях в тренажерному залі, потрібно завжди мати при собі пляшку з водою (0.5-1 літр) і відпиває з неї потроху кожні 10-15 хв. Виняток з цього правила становлять заняття йогою. Якщо ви займаєтеся цим видом оздоровчої практики, тоді пити потрібно стакан води за 30 хвилин до початку занять. Після виконання комплексу, пити можна не раніше, ніж через півгодини.


Читайте еще на Радар24: Как правильно худеют без вреда для здоровья


Не забудьте поділитися цією важливою інформацією з друзями: одного разу вона може врятувати комусь життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар