Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

четвер, 26 листопада 2020 р.

Три питання до атеїстів, на які вони дати відповідь не можуть

Три питання, на які атеїсти відповісти не можуть. Не я автор цих питань, але розумію чому немає відповідей. Бо вони лежать вище їхнього розуміння. Атеїсти, якщо шукають відповіді на свої питання в житті, чесно і сумлінно - обов'язково знайдуть. Як знайшов їх я.

Згадуючи своє життя, свій шлях до віри, багато є що згадати. Але то, може, іншим разом.
Повірити Богу не просто - треба пройти щось в житті, багато осмислити, читати, сумніватися, отримувати якийсь досвід. Поки ворота щастя пізнавання Бога вічиняться! І саме Творець їх вікриває кожному бажаючому. Без якихось заслуг або добрих справ, чи чимось заслуженим перед Ним. Все просто і доступно. І це саме велике і щасливе, що тільки людина може мати в цьому житті.
Насамперед хотілося б сказати, що віра в те, що є Бог і що Його немає - це дві віри, антагоністи між собою. Але віра і те і інше.
Науковим шляхом доказати присутність чи відсутність Творця неможливо. Тому навіть серед науковців є віруючі і невіруючі люди. А це говорить лише про те, що питання віри лежать набагато вище, чим те людина може осягнути своїм розумом. Є Бог чи ні - в це вірять, а тому віруючі всі.
Три питання до атеїстів

В мене є такі Три основних питання, на які атеїсти відповісти не можуть. Їх більше. Але поки три... Вони не мої особисто, ці питання, але вони мені зрозумілі. Як зрозуміло і те, чому саме атеїсти не можуть на них відповісти. Тому приводжу ці питання нижче:

Є три знаменитих питання, на які не здатний відповісти жоден атеїст.

Ось вони:

Як виник Всесвіт і чому він так тонко налаштований під людину?

Уважний читач побачить тут два питання. Але одне питання плавно перетікає в інше і навпаки. І тому об'єднані в одне.
Звичайно відповідь на питання як з'явився Всесвіт ми знаємо - це сталося в результаті великого вибуху. І це небеззаперечний факт. Це гіпотеза, припущення, схоже на правду. Але ось чому стався великий вибух і що було до нього не зможе відповісти жоден атеїст. Звичайно ж існує гіпотеза про безліч всесвітів. І якщо їх трильйони чи взагалі безліч, напевно серед них виявиться хоча б один, придатний для життя.
Але що за механізм запускає появу всіх цих всесвітів? Що було на самому початку? Вчений читач напевно заперечить, що час це одна з характеристик нашого Всесвіту, поза нашого Всесвіту часу просто не існує, але що то ж все одно запускає виробництво цих всесвітів? І тому на питання атеїстів "якщо Бог створив наш світ, то хто тоді створив Бога" можна відповісти "а хто тоді створив всі ці нескінченні всесвіти, якщо вони насправді існують?"
І тут ми переходимо до другої частини питання - чому наш Всесвіт так тонко налаштований, немов його спеціально створювали під людину? Мова про безліч фізичних констант типу постійної Планки, гравітаційної постійної і ін. Найменша зміна яких просто не привело б до появи життя на Землі. Випадковість? Фізик Лі Смолін якось порахував ймовірність зародження життя у Всесвіті і отримав число 1 до 10 в ступені 229. Збіг? Не думаю. І тут я дозволю перейти до другого питання.

 

Як з'явилося життя на Землі?

Так, я читав про досліди Опаріна, чув про гіпотезу РНК-світу та ін. Але це все говорить лише про появу будівельного матеріалу для зародження живої матерії. А розумного пояснення того, як нежива матерія раптом стала живою не існує. Якщо покласти на лабораторний стіл всі елементи найпростішого одноклітинного організму окремо - його ДНК, РНК, амінокислоти та ін. - навіть пролежавши в такому стані мільярди років життя не з'явиться.

 

Як з'явилася свідомість?

Років в п'ять я раптом став усвідомлювати себе особистістю, точніше став замислюватися над тим, що мої друзі в дитячому саду це мої друзі, але вони не я, а я - не вони, я - окреме "я" і я думаю, а отже існую.
На сьогоднішній день немає жодної виразної відповіді на питання "чому з'явилася свідомість". Якщо покласти перед собою шматок граніту і спостерігати за ним протягом мільярдів років, то цей шматок породи все одно не буде мати свідомістю а так і залишиться каменем. Так як з'явилася свідомість і найголовніше навіщо воно потрібне з точки зору еволюції і природного відбору? На це питання атеїсти так само вважають за краще відповідати мовчанням.

 

Ще можна розглянути такі додаткові питання атеїстам:

1. Якщо існування Бога не можна довести, то чи можна довести зворотне?

2. Чому розвиток науки дуже часто суперечить матеріалістичним поглядам? Так, що настільки ж часто змушує переглядати раніше встановлені атеїстичні догми. Бо ще недавно вони видавалися як остання точка в доказах про небожественного походження Всесвіту. Написані книги, научні труди і дисертації, а виявилися пшиком.  (Як все було просто, коли весь світ складався з атомів, що літали в порожнечі ...))

3. Чому атеїсти спочатку приймають за аксіому неіснування Бога, а потім вже перевіряють науку на предмет адекватності\неадекватності гіпотези існування Бога. Тобто всі отримані відомості, навіть в простих розмовах, - все зводиться до підгонкі заздалегідь заготовленої своєї гіпотези - Бога немає? Без сумнівів. Чи це не фанатизм?

4. Чому атеїсти постійно твердять про те, що віра в Бога і наука це антогоністи? При цьому:

    а) Знають атеїсти, що вся сучасна наука зародилася в монастирях Західної Європи?

    б) Чи не час атеїстам змиритися, що їх брехня про протиріччя науки і релігії є такою, що стала програвшим брехливим "козирем"?

    в) Як пояснять атеїсти тих всесвітньо відомих вчених, які зробили найбільші відкриття? І в той же час щиро віруючих? Ну або хоча б які визнають існування Творця?

    г) Чи знають атеїсти скільки наукових відкриттів було НЕ зроблено в СРСР і інших комуністичних країнах через те, що наука була постійно під строгим контролем правлячої атеїстичної ідеології? Воюючої ідеології, по справжньому кривавої.

    в) Скільки вчених було вбито за доносами чи брехливими звинуваченнями в СРСР і в світі комуно-атеїстами? А також через неатеїстичну позицію цих вчених?
Для розвитку читачів і розуміння питання досить почитати "Біблія І НАУКА про створення світу" Протоієрея ГЛІБА Каледи http://aliom.orthodoxy.ru/arch/009-010/009-10-kaled.htm (може знадобитися дозволити браузеру доступ до сайту без https). Автор пережив часи атеїстичного войовничого мракобісся і переслідування за віру. Про віру і науку дає вичерпну інформацію.

5. Коли атеїсти згадують скільки релігія вбила людей (вбила?), Чому забувають про десятки мільйонів убитих, розтерзаних, заморених голодом і на каторгах комуністично-атеїстичними режимами в усьому світі тільки в 20 столітті? Адже суть всіх їхніх ідеологій був атеїзм.

6. Чому атеїсти, якщо не можуть відповісти на прості запитання, то виявляють звичайний фанатизм?

7. Чи згодні ви, що атеїзм є віра? Або ви спробуєте науково обгрунтувати відсутність Бога? З доказами?

8. Так звана теорія Дарвіна (або теорія еволюції) - це не теорія взагалі, а звичайна гіпотеза (наукове припущення), згодні? У гіпотези еволюції немає жодного перевіряємого і науково встановленого доказу, згодні?


8 пунктів поки і безліч додаткових питань в них ...

Питань насправді дуже багато. І особисто мені, в моєму далеко не юному житті, зустрілися тільки два-три атеїсти, які розуміли чому віруючі вірять в Бога, навіть знали Біблію, могли цитувати її. Але це все їм було чужим, вони це не сприймали свідомо, розуміючи багато. І Біблія їм була чужою.
Решта були просто невігласи або звичайні недалекі фанатики...

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар