Радар24

Ми постійно відстежуємо і фіксуємо все найцікавіше, смішне, розумне і корисне в усьому світі. На Радар-24 корисні поради і інформація про життя та випадки в ньому. Як бути, коли в тебе проблеми, якісь труднощі, негаразди. Де твій шлях и де знайти саме важливе - достатньо розуму і друзів.

Здоров'я

Завжди буть здоровий!

В тебе завжди є вибір

І немає в житті ситуацій, коли все вже втрачено і нічого змінити вже не можна. Вихід завжди із всього є у кожного без винятку!

середу, 1 квітня 2020 р.

Епідемія коронавірусу - життя вже не буде колишнім!


Епідемія коронавірусу - життя, мінімум в найближчий рік, не буде колишнім та безтурботним!

Тепер колишнє довірусне життя здається нам безтурботним, спокійним та безпечним. Зараз хвороба і смерть навколо та поруч з кожним з нас.
Постараємося коротко говорити про реальні речі.


Коронавірус є навколо кожного з нас.

Вірус поруч з нами всюди. Ці дуже маленькі віруси, які не бачить наше око - вони навколо нас. Носіїв COVID-19 та хворих набагато більше, аніж про це говорять нам з екранів ТБ, в соцмережах чи сторінок сайтів. В нас вже небезпечна епідемія!
Потрібно про це пам'ятати завжди! І захищатися!
Хто цього не розуміє - стає таким же розповсюджувачем коронавірусу і хворіє. Можливо потім помирає.


Читайте ще: Зараз паніка чи заходи захисту проти хвороби? Навіщо оті маски потрібні взагалі?


Люди, які вже захворіли, - в цьому невинні. Ця хвороба передається дуже маленькими вірусами і тому навіть самі досконалі системи захисту на 100% не можуть вберегли абсолютно нікого. Ймовірність захворювання є у кожного!
Тому не треба когось звинувачувати чи,шукати винних. Бо це не ознака розуму чи визнання особистої переваги в чомусь над іншими. Це - безглузда паніка та особиста зневага до оточуючих. А вона ніколи не була помічником нікому і ні в чому.
Відноситись треба спокійно та врівноважено, усвідомлючи, що вірус навколо кожного з нас. І тому буде дуже розумним захищатись від хвороби особисто кожному і думати про безпеку інших людей навколо себе. Це буде те саме розумне, що може зробити кожний, аби зменшити вірогідність захворіти!

А якщо вже сам хворий?

Читач, ти готовий вбивати інших людей, тільки тому, що вони ходять поряд? Тому, що вони живуть, в кожного є мами, батьки, діти, онуки, родичі і нарешті просто своє життя? Кожний хоче просто жити!
Мабуть таких вбивць немає, за деякими виключеннями психічно хворих. Тому бережемо себе та інших людей. Якщо навіть сам хворий - інші люди в цьому невинні.

Не треба будувати ілюзії.

Мінімум в найближчий рік людству не варто сподіватися, що ось скоро пройде карантин. І знову колишнє безтурботне життя відновиться і все буде, як раніше. На жаль, не буде...
Епіцентри, очаги епідемії будуть зменшуватись, перехворівші люди будуть мати (можливо) якийсь імунітет. Але захворювання можуть знову виникати повсюди, нові люди будуть хворіти.
Тепер життя - це особистий ретельний захист: маски, окуляри, рукавички, дезінфекція та ретельна особиста гігієна. Якщо хочемо жити самі та піклуємося про своїх рідних і близьких нам людей. І взагалі про оточуючих. Чим менше вірус розповсюджується, чим менше один одного люди заражають, тим нам самим безпечніше - доволі проста логіка ситуації.
Навіть якщо буде знято карантин - це ніяк не буде говорити про те, що коронавірусу більше немає і його вже можна не остерігатися.
За умови, якщо буде винайдена вакцина, яка буде захищати людину на всі 100% - тоді можливо про COVID-19 ми будемо думати вже в минулому часі. А поки треба розуміти, що наступна хвиля епідемії можлива вже восени. Та розуміти, що в нас в Україні епідемія тільки розпочинається...




Недбалість влади і безпечність населення.

Звичайне населення та влада згаяли багато часу, поки хвороба ще тільки починалася в Китаї. Ніхто, включаючи автора, не очікували, що в нас теж будуть хворі і будуть вмирати. А спритні підприємці гроші заробляли на масках, імортуючи їх в інші країни...
Зараз багато можна говорити на теми - а ось треба було робити ось так, чи по іншому. Тільки сенсу тепер вже немає в цьому.
Але рішучі кроки влади по введеню карантину, гадаю, багатьом спасе життя. Одна біда - особисті засоби захисту, то дефіцит, а багатьом людям зовсім не доступні.
Далеко не у всіх закопані десь великі статки на "чорний день"...

Шкода тільки, що далеко не всі це розуміють - від коронавірусу вмирають і смерть ходить абсолютно поруч з кожним з нас. Вона поряд з кожною людиною.

Статистика зростання кількості хворих говорить лише про тих, кого обстежили і визнали хворим. Вона не говорить про реальний стан ситуації.
Ніхто не зможе порахувати всіх хворих і всіх носіїв вірусу. Часто люди можуть не знати, що саме вони є носіями інфекції.
Особливо в умовах відсутності в лікарнях засобів діагностики. Та великої кількості безпечних людей, готових бездумно заражатися хворобою і заражати інших.

Читайте еще на Радар24: Українці купують "кота в мішку" замість продуктів

Плюс до всього - наша медицина не готова...

Принаймні на всі 100% не готова. Не про медиків мова, багато хто з них ризикують своєю особистою безпекою і за все їм велика подяка!
Але деякі звільняються з роботи, бо ніхто їм не гарантує особисту безпеку в часи епідемії та виконання ними своєї благородної роботи.
Розмова йде про брак діагностичних засобів і необхідних медикаментів. У лікарнях самі медики говорять про відсутність індивідуальних засобів захисту - ті ж маски вони купують за свої гроші... Мабуть не всі, але це беззаперечний факт.

Читайте ще на Радар24: Ми знаємо 5 продуктів, які треба їсти на ніч

Не всі хворі можуть платити за своє лікування.

В тому і полягає діяльність державних органів влади - вони зобов'язані в такій ситуації піклуватися і допомагати населенню. Інакше це не держава і обрана влада - просто не впоралася зі своїми обов'язками.

Мова також йде про доступність більшості населення самого елементарного - масок, засобів гігєни і дезінфекції.
20 гривень за маску на 2 години її дії - це не та ціна, яку зможуть платити ті, хто залишилися без засобів до існування в результаті втрати роботи або пенсіонери ...

Та плюс до всього зовсім недавня злочинна продаж масок за кордон.
Що привело до невиправданого подорожчання і зникнення з прилавків тих же масок. Ніхто не поніс відповідальність за вчинене.




Селяві совдепівщини при владі та в особистому житті багатьох. Все по-радянськи: бездарно, бездумно і халатно!
На жаль окрім особистого збагачення та налаштування свого забезпеченого життя - владу більш нічого не цікавить. Так йдеться з СРСР та початку незалежності України - це беззаперечний факт.
Добре, що їм бігти зараз вже нікуди, ховатися та лікуватися поза кордонами немає можливості. Може щось людяне дійде...

Багатьом людям ледь вистачає лише на хліб, якісь дешеві неякісні харчі, заплатити за комуналку. І все...
Навіть маски вже дозволити собі не можуть. Найбільш постраждалими є пенсіонери. А хтось в державі собі призначає мільйонні зарплати.
Приклад на фото нижче

Пеннсіонер знайшов альтернативу захисту від коронавірусу




Немає коментарів:

Дописати коментар